Menu Sluiten

Welke Soorten Vetafscheiders Zijn Er

ACO is uw professional voor uw afwateringssysteem en afscheidingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende 3 categorieën:-Woning, terras en oprit-Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen-Buitenomgeving,wegenbouw en publieke parkings

00236700023670

More info

tags: Afvoergoten – Vetafscheiders – Putdeksels – Infiltratiesystemen – Afvoergoten Gietijzer – 

Wenst u meer info over welke soorten vetafscheiders zijn er kijk dan vlug op https://www.aco.be | Welke Soorten Vetafscheiders Zijn Er

Waterbeheer: Welke soorten vetafscheiders zijn er?

In de wereld van waterbeheer spelen vetafscheiders een belangrijke rol. Deze apparaten worden gebruikt om vet en andere oliën uit afvalwater te verwijderen voordat het in het rioolstelsel wordt geloosd. Dit is van groot belang om de werking van de riolering en de zuiveringsinstallaties niet te verstoren. Maar welke soorten vetafscheiders bestaan er eigenlijk? In dit artikel zullen we de verschillende types vetafscheiders onder de loep nemen.

H2: De klassieke vetafscheider

De klassieke vetafscheider is een veelvoorkomend type in de wereld van waterbeheer. Dit type is eenvoudig van opzet en bestaat uit een grote tank waarin afvalwater wordt opgevangen. Binnenin de tank bevinden zich compartimenten, waarin het afvalwater wordt afgekoeld en het vet stolt. Het opgehoopte vet drijft bovenop het water en kan vervolgens worden afgeschept.

Het voordeel van de klassieke vetafscheider is dat deze weinig onderhoud vergt en relatief goedkoop is in aanschaf. Het nadeel is echter dat deze afscheider niet zo efficiënt is in het verwijderen van vet. Bovendien kan het vet dat niet wordt afgevangen samenklonteren in het rioolstelsel en zo voor verstoppingen zorgen.

H3: De biologische vetafscheider

Een meer geavanceerd type vetafscheider is de biologische vetafscheider. Deze werkt op basis van bacteriën die het vet in het afvalwater afbreken en zo verwijderen. Er zijn verschillende soorten biologische vetafscheiders, maar over het algemeen werken ze allemaal volgens hetzelfde principe.

Het grote voordeel van een biologische vetafscheider is dat deze veel efficiënter is in het verwijderen van vet dan de klassieke variant. Bovendien is het mogelijk om deze afscheider aan te sluiten op andere apparaten, zoals een slibvangput of bezinktank. Het nadeel is dat deze afscheider wat duurder is in aanschaf en onderhoud.

H2: De automatische vetafscheider

Een relatief nieuw type vetafscheider is de automatische vetafscheider. Dit type maakt gebruik van een sensor die automatisch het vetgehalte in het afvalwater meet. Zodra dit gehalte een bepaalde hoogte bereikt, schakelt de afscheider zichzelf in om het vet te verwijderen.

Het grote voordeel van de automatische vetafscheider is dat deze zeer efficiënt werkt en weinig onderhoud vergt. Daarnaast is het mogelijk om deze afscheider op afstand te monitoren en beheren. Het nadeel is wel dat deze afscheider duurder is dan de andere types.

H3: De compacte vetafscheider

Een andere optie is de compacte vetafscheider. Deze wordt vaak toegepast in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld in een restaurant of café. Het is een afscheider die direct onder de spoelbak wordt geplaatst en zo het vet afvangt voordat het in het riool terechtkomt.

Het voordeel van de compacte vetafscheider is dat deze weinig ruimte in beslag neemt en eenvoudig te installeren is. Bovendien is deze afscheider zeer efficiënt in het verwijderen van vet. Het nadeel is dat deze alleen geschikt is voor kleine hoeveelheden afvalwater.

H2: De vetafscheider met afschuimer

Tot slot is er nog de vetafscheider met afschuimer. Dit type werkt volgens het principe van de klassieke vetafscheider, maar voegt hier nog een extra laag aan toe. Bovenin de tank bevindt zich namelijk een afschuimer, die het vet en andere oliën van het water scheiden en naar een opvangbak leidt.

Het grote voordeel van deze afscheider is dat het vet niet meer handmatig hoeft te worden afgeschept, waardoor het onderhoud geringer is. Bovendien is deze afscheider zeer efficiënt in het verwijderen van vet. Het nadeel is wel dat deze afscheider duurder is dan de klassieke variant.

Conclusie

In dit artikel hebben we de verschillende soorten vetafscheiders besproken. Van de klassieke vetafscheider tot de geavanceerde automatische variant, elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke afscheider het meest geschikt is, hangt af van de specifieke situatie en behoeften. Maar één ding is zeker: vetafscheiders zijn onmisbare apparaten in het waterbeheer.

Disclaimer: De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als vervanging voor professioneel advies. Neem bij vragen of twijfel altijd contact op met een deskundige op dit gebied.

Producten die gebruikt worden dienen onderhouden te worden om het product optimaal te laten werken, kijk eens op https://www.aco.be/producten/afscheider/vetafscheiders voor meer informatie.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Welke soorten vetafscheiders zijn er

!–StopPubText–>.