Menu Sluiten

Wat Zijn De Voordelen Van Een Vetafscheider In Restaurants

ACO is uw professional voor uw afwateringssysteem en afscheidingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende 3 categorieën:-Woning, terras en oprit-Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen-Buitenomgeving,wegenbouw en publieke parkings

00236700023670

More info

tags: Afvoergoten – Vetafscheiders – Putdeksels – Infiltratiesystemen – Afvoergoten Gietijzer – 

Wenst u meer info over wat zijn de voordelen van een vetafscheider in restaurants kijk dan vlug op https://www.aco.be | Wat Zijn De Voordelen Van Een Vetafscheider In Restaurants

Waterbeheer: Wat Zijn De Voordelen Van Een Vetafscheider In Restaurants?

Bij het runnen van een restaurant zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden, en een van de belangrijkste is waterbeheer. Het is niet alleen belangrijk voor de hygiëne en veiligheid in je keuken, maar ook voor het milieu. Een manier om zowel je restaurant als het milieu te beschermen is door het installeren van een vetafscheider. In dit artikel zullen we kijken naar wat een vetafscheider is en welke voordelen het kan bieden voor jouw restaurant.

Wat is een vetafscheider?

Een vetafscheider, ook wel bekend als een vetput, is een apparaat dat wordt gebruikt om vetten, oliën en andere vaste stoffen uit afvalwater te scheiden. Dit voorkomt dat deze stoffen in het riool terechtkomen en vervolgens schadelijke verstoppingen en vervuiling veroorzaken. Een vetafscheider wordt meestal geplaatst tussen de afvoer van je gootsteen en het hoofdriool.

Voordelen van een vetafscheider in restaurants

  1. Verbetert de hygiëne in de keuken

Een vetafscheider helpt bij het verwijderen van vetten en oliën uit het afvalwater, waardoor er minder bacteriën en schimmels in je keuken aanwezig zijn. Dit helpt bij het verminderen van nare geuren en zorgt ervoor dat je keuken schoon en hygiënisch blijft. Dit is vooral belangrijk voor restaurants waar voedsel wordt bereid en geserveerd.

  1. Voorkomt verstoppingen in de riolering

Een van de grootste problemen waarmee restaurants te maken hebben, zijn verstoppingen in de riolering. Vetten en oliën van voedsel kunnen zich opbouwen in de leidingen en uiteindelijk leiden tot verstoppingen. Dit kan niet alleen tot grote problemen leiden voor jouw restaurant, maar ook voor de riolering van de stad. Een vetafscheider helpt deze verstoppingen te voorkomen door deze stoffen uit het afvalwater te filteren.

  1. Betere werking van het septisch systeem

In restaurants wordt er dagelijks veel water gebruikt en veel van dat water bevat vetten en oliën uit voedsel. Wanneer deze stoffen in de septische tank terechtkomen, kunnen ze de werking ervan verstoren en uiteindelijk leiden tot overstromingen en schadelijke effecten op het milieu. Een vetafscheider zorgt ervoor dat deze stoffen niet in de septische tank terechtkomen en verbetert zo de werking en levensduur ervan.

  1. Milieuvriendelijk

Het installeren van een vetafscheider is niet alleen goed voor jouw restaurant, maar ook voor het milieu. Door vetten en oliën uit het afvalwater te halen, voorkom je dat deze stoffen in het riool terechtkomen en vervolgens in rivieren en oceanen belanden. Dit draagt bij aan het behoud van een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

  1. Vermindert de kans op boetes en aansprakelijkheid

In sommige steden en gemeenten zijn restaurants verplicht om een vetafscheider te hebben. Als je deze niet hebt, loop je het risico op boetes en aansprakelijkheid voor eventuele schade aan het rioleringssysteem. Het is dus niet alleen goed voor het milieu en de hygiëne in je keuken, maar ook voor je portemonnee.

Conclusie

Het installeren van een vetafscheider in je restaurant heeft vele voordelen. Het verbetert de hygiëne in je keuken, voorkomt verstoppingen in de riolering, zorgt voor een betere werking van het septisch systeem, is milieuvriendelijk en kan boetes en aansprakelijkheid voorkomen. Het is een investering die zichzelf terugverdient op vele manieren. Dus waar wacht je nog op? Installeer vandaag nog een vetafscheider in jouw restaurant en draag bij aan een schoon en gezondere omgeving!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat zijn de voordelen van een vetafscheider in restaurants

!–StopPubText–>.